RAQAMLI IQTISODIYOTGA OID DAVLAT SIYOSATI VA TARTIBGA SOLISH DASTURLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14560472 - Nizametdinov , Ali; Akabayev , Zohid (International scientific and practical conference, 2024)
Mazkur tezis "Raqamli iqtisodiyotga oid davlat siyosati va tartibga solish dasturlari” misolida yozilgan bo‘lib, tezisda Shveytsariyaning raqamli iqtisodiyot sohasidagi davlat siyosati va tartibga solish dasturlari tahlil qilinadi. Shveytsariya, raqamli infratuzilma, kiberxavfsizlik, shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish va elektron hukumat tizimlari bo‘yicha muvaffaqiyatli tajribaga ega mamlakat sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Shveytsariya dasturlarining O‘zbekistonda qanday qo‘llanishi mumkinligi keltirildi. Maqolada ayrim Shveytsariya rasmiy saytlaridan foydalanildi va to‘liq muallif uzi fikrlar bilan yoritdi.