MAMLAKATIMIZDA YASHIL IQTISODIYOTGA O'TISHNING ZARURATI VA AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14564363 - Saitov , Sirojiddin; Asatullayeva , Malikabonu (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tishning zarurati va ahamiyati, yashil iqtisodiyotni tuzilishi va uning muhim hususiyatlari, mamlakatlarni rivojlantirishda, iqtisodiy o‘sishni barqarorligini ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Qayta tiklanadigan energiya manbalarini ishlab chiqarish uglerod chiqindilarini kamaytirish, enegriya tejamkorligini ta’minlash masalalariga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan.