"EKOTURIZM VA YASHIL IQTISODIYOT: ATROF-MUHITNI ASRASHDA SAYYOHLIKNING ROLI": https://doi.org/10.5281/zenodo.14597933 - Saloxitdinov , Sherzod; Xayitboyeva , Madinabonu (International scientific and practical conference, 2024)
Mazkur maqolada ekoturizm va yashil iqtisodiyotning o‘zaro bog‘liqligi, sayyohlik sohasining atrof-muhitni himoya qilishdagi roli hamda barqaror rivojlanishni ta'minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Unda asosan ekoturizmning rivojlanishiga to‘siq bo‘layotgan muammolar, jumladan, infratuzilma yetishmovchiligi, mahalliy aholi bilan hamkorlikning sustligi va ekologik xabardorlik darajasining pastligi tahlil qilinadi. Mazkur maqola orqali ekoturizmni rivojlantirish bo‘yicha taklif va yechimlar ishlab chiqiladi.