O'ZBEKISTONDA SOLIQLARDAN BO'YIN TOVLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14597941 - Yo‘ldoshev , Sherzod (International scientific and practical conference, 2024)
Soliqlardan bo‘yin tovlash O‘zbekiston uchun dolzarb masala bo‘lib, bu davlatning muhim ijtimoiy xizmatlarni moliyalashtirish imkoniyatlarini cheklaydi va iqtisodiy rivojlanishga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada soliqlardan bo‘yin tovlashning sabablari, oqibatlari va yechimlari o‘rganiladi. Muammo davlat moliyaviy barqarorligiga va umuman iqtisodiyotga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani yoritiladi. Masalaning samarali hal etilishi uchun aniq va amaliy choralar taklif etiladi.