LEGAL VA NOLEGAL FAOLIYATLARNING UYG'UNLASHISHI VA INDIVIDNING TANLOVIGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR: G.BEKKER MODELI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14625383 - Vaxobova , Feruza (International scientific and practical conference, 2024)
Maqola, Gary Beckerning ratsional tanlov nazariyasiga asoslanib, individlarning legal va nolegal faoliyat o‘rtasidagi tanlovlarini qanday qilib iqtisodiy, huquqiy va ijtimoiy omillar ta’sirida amalga oshirishlarini tahlil qiladi. Bekkerning modeli, odamlarning qonuniy yoki noqonuniy faoliyatni tanlashda ularning foyda-zararni hisoblashiga, jazolarni va xatarlarni baholashiga asoslanadi. Maqolada shuningdek, huquqiy tizimning samaradorligi, iqtisodiy sharoitlar, jamiyatdagi madaniy va ijtimoiy qadriyatlarning bu tanlovlarga qanday ta’sir qilishini ko‘rib chiqiladi. Legal va nolegal faoliyatlarning uyg‘unlashishi, shaxsiy manfaatlar bilan bir qatorda, jamiyatda iqtisodiy barqarorlik va ijtimoiy tartibni ta’minlashdagi ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan.