INDUSTRIAL RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA XUFIYONA IQTISODIYOTNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA DINAMIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14625529 - Zulfikorova , Gaziza (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola industrial rivojlangan mamlakatlarda xufiyona iqtisodiyotning rivojlanish tendensiyalari va dinamikasini tahlil qiladi. Maqolada, xufiyona iqtisodiyotning global miqyosdagi o‘sishi, iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari, hamda uning rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar (globalizatsiya, texnologik inqiroz, migratsiya, soliq siyosati va boshqalar) muhokama qilinadi. Maqolada xufiyona iqtisodiyotning yangi shakllari, ayniqsa raqamli iqtisodiyot va gig-ekonomikaning roli, industrial rivojlangan mamlakatlarda iqtisodiy o‘zgarishlar bilan qanday bog‘liq ekanligi tahlil qilinadi. Shuningdek, xufiyona iqtisodiyotga qarshi kurashish va uni rasmiylashtirishga oid siyosiy strategiyalar ham ko‘rib chiqiladi. Bu maqola xufiyona iqtisodiyotning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlarini, shu jumladan iqtisodiy barqarorlik, tengsizlik va mehnat bozoridagi o‘zgarishlarni o‘rganadi.