QURILISHDA LOYIHALASHTIRISH MAQSADI VA VAZIFALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14631689 - Tashpulatova Nigora, To‘lqinova Muhlisa (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada qurilishda loyihalashtirishning maqsadi va vazifalari tahlil qilinadi. Loyihalashtirish qurilish jarayonining muhim bosqichlaridan biri bo‘lib, uning asosiy maqsadi sifatli va samarali inshootlarni yaratish, resurslarni tejamkorlik bilan boshqarish, xavfsizlikni ta’minlash va ekologik talablarni hisobga olishdan iboratdir. Maqolada loyihalashtirish jarayonidagi texnik va iqtisodiy hisob-kitoblar, sifat nazorati, qurilishning xavfsizlik aspektlari, ekologik jihatlar va resurslarni boshqarish kabi vazifalar ko‘rib chiqiladi. Loyihalashtirish jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan moliyaviy, texnik va mehnat resurslari bilan bog‘liq muammolar ham tahlil qilinadi. Qurilishdagi loyihalashtirishning muvaffaqiyatli amalga oshirilishi qurilishning sifatini va samaradorligini oshiradi, shu bilan birga, iqtisodiy va ekologik barqarorlikni ta’minlashga yordam beradi.