MOLIYAVIY BARQARORLIK KO'RSATKICHLARI VA ULARNI OSHIRISH YO'LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14807566 - Ayitboyev , Nodirbek (International scientific and practical conference, 2024)
Moliyaviy barqarorlik tushunchasi: Moliyaviy barqarorlik — bu moliyaviy tizimning turli xil shoklarga qarshi chidamliligi va barqaror ishlashidir. Tizimning barqarorligi banklar, moliya bozorlari, iqtisodiy agentlar va iqtisodiyotning boshqa muhim qismlarining sog‘lom va uzluksiz faoliyat ko‘rsatishini ta’minlashni anglatadi.