STATISTIK KUZATISHNI TAYYORLASH USLUBIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955661 - Eshpo‘latov , Shohruhmirzo (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada statistik kuzatishni tayyorlash uslubi, uning asosiy bosqichlari va metodologiyasi tahlil qilinadi. Maqola statistik kuzatish jarayonining muhim bosqichlarini – kuzatish maqsadlarini belgilash, kuzatish ob'ekti va sub'ektini tanlash, metodni aniqlash, namunani belgilash, ma’lumotlarni yig‘ish va tahlil qilish, natijalarni chiqarish va taqdim etishni ko‘rib chiqadi. Shuningdek, statistik kuzatishda ishlatiladigan metodologik yondashuvlar, masalan, ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish, chuqur tahlil qilish va prognoz qilish kabi yondashuvlar haqida ham ma’lumot beriladi. Maqola statistik kuzatishni tayyorlash jarayonida metodologik aniq yondashuvlarni qo‘llashning ahamiyatini ta’kidlaydi va statistik kuzatishning amaliyotdagi qo‘llanilishiga alohida e'tibor qaratadi.