TASHQI IQTISODIY FAOLIYAT STATISTIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955814 - Safarova , Sevinch (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada tashqi iqtisodiy faoliyatning statistikasi tahlil qilinadi. Tashqi iqtisodiy faoliyat mamlakatlar o‘rtasida iqtisodiy aloqalar, savdo, investitsiyalar, valuta almashinuvi va mehnat migratsiyasi kabi turli sohalarni o‘z ichiga oladi. Maqolada ushbu sohalarni o‘lchash va tahlil qilishda qo‘llaniladigan statistik metodlar va ko‘rsatkichlar, jumladan, tashqi savdo balansi, to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar, valyuta kurslari statistikasi va mehnat migratsiyasi statistikasi yoritiladi. Statistik usullar va ko‘rsatkichlar yordamida tashqi iqtisodiy faoliyatning ijtimoiy va iqtisodiy ta’sirlari o‘rganiladi. Maqola, shuningdek, tashqi iqtisodiy faoliyatning mamlakatlar o‘rtasidagi iqtisodiy o‘zgarishlarni tahlil qilish va global iqtisodiy holatni tushunishga yordam berishdagi muhim rolini ta’kidlaydi.