MEHNAT BOZORI STATISTIKASI: TAHLIL, TURLARI VA ZAMONAVIY MASALALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955820 - Uralov , Shaxboz (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada mehnat bozori statistikasining asosiy turlari va metodologiyasi, ularning iqtisodiy va ijtimoiy tahlildagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Bandlik, ish haqi, ish o‘rinlari va ishsizlik darajalari kabi ko‘rsatkichlar yordamida mehnat bozorining holati va uning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri o‘rganilgan. Mehnat bozori statistikasi nafaqat iqtisodiy siyosatni shakllantirishda, balki ijtimoiy muammolarni hal qilishda ham katta ahamiyatga ega.