MOLIYA-KREDIT TIZIMI STATISTIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955826 - Xolboyev , G‘iyos (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada moliya-kredit tizimining statistikasi va uning iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Moliya-kredit tizimi iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, pul-kredit siyosatini amalga oshirish va iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada markaziy bank, tijorat banklari, moliyaviy bozorlar va sug‘urta kompaniyalarining statistikalari, shuningdek, inflyatsiya, foiz stavkalari va kreditlash ko‘rsatkichlari o‘rganiladi. Moliya-kredit tizimining ishlashini o‘lchash va tahlil qilishda foydalaniladigan metodologiyalar, masalan, indekslar va ko‘rsatkichlar, shuningdek, balans usullari yoritiladi. Maqola iqtisodiy siyosatni shakllantirish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun moliya-kredit tizimi statistikalarining ahamiyatini ko‘rsatadi.