AHOLI TURMUSH DARAJASI STATISTIKASI: TAHLIL, O'LCHOVLAR VA IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955836 - Xoliqulov , Umid (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada aholi turmush darajasi statistikasi, uning o‘lchovlari va indikatorlari tahlil qilingan. Aholining iqtisodiy, ijtimoiy va sog‘liqni saqlash holatini aks ettiruvchi asosiy ko‘rsatkichlar, shuningdek, turmush darajasi statistikasi metodologiyasi ko‘rib chiqildi. Maqolada aholi turmush darajasi va uning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni muhokama qilindi, bu esa jamiyat farovonligini oshirish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda zarurdir.