AQSH BANK TIZIMI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955933 - Axmedov , Aziz (International scientific and practical conference, 2024)
AQSH bank tizimi global iqtisodiyotda muhim rol o‘ynaydi va uning tarkibi, funktsiyalari, boshqaruv tizimi va yangilanishlari iqtisodiy barqarorlik va o‘sish uchun katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada AQSH bank tizimining tuzilishi, markaziy bank (Federal Reserve System) va xususiy banklarning o‘zaro faoliyatlari, shuningdek, kredit tizimi va moliyaviy institutlar o‘rtasidagi aloqalar tahlil qilinadi. AQSH bank tizimi orqali amalga oshiriladigan pul-kredit siyosati, kreditlash, depozitlar va qimmatli qog‘ozlar bilan bog‘liq amaliyotlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, 2008 yilgi moliyaviy inqiroz va uning bank tizimi uchun ta’siri, yangi texnologiyalar va fintech innovatsiyalarining roli va barqaror moliya sohasidagi rivojlanishlar tahlil etiladi. Tizimda mavjud xavf-xatarlar, raqobatbardoshlik va tartibga solishning zarurligi muhokama qilinadi.