DAVLAT BYUDJETI DAROMADLARI: TAHLIL VA KO'RINISHLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955936 - Berdimurodov, U (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada davlat byudjetining daromadlari, ularning manbalari va iqtisodiy tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Davlat byudjeti daromadlari, asosan, soliq to‘lovlari, qarz olish, tabiiy resurslar va xalqaro yordamlar orqali shakllanadi. Maqolada soliq siyosatining iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, byudjet daromadlarining barqarorligi va iqtisodiy o‘sishdagi roli muhokama qilinadi. Shuningdek, davlatning iqtisodiy siyosati, byudjet daromadlarini samarali boshqarish va ularni ijtimoiy va iqtisodiy loyihalarga taqsimlashning ahamiyati ko‘rsatiladi. Maqola davlat moliyasini boshqarishda va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin.