ISHLAB CHIQARISHNING IJTIMOIY HAYOTDAGI O'RNI VA IQTISODIY AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955964 - Ismatov , Ulug‘bek (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada ishlab chiqarishning iqtisodiy va ijtimoiy hayotdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish, iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, bandlikni oshirish, yangi mahsulotlarni yaratish va tashqi savdoni rivojlantirish kabi iqtisodiy ahamiyatga ega. Shuningdek, ishlab chiqarish ijtimoiy barqarorlikni ta'minlash, farovonlikni oshirish, infratuzilma rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ekologik barqarorlikni ta'minlash kabi muhim ijtimoiy vazifalarni ham bajaradi. Maqolada ishlab chiqarishning samarali boshqarilishi va uning jamiyatdagi umumiy farovonlikka ta’siri, shuningdek, innovatsiyalar va texnologik rivojlanish orqali iqtisodiy va ekologik barqarorlikni ta’minlash muhimligi haqida so‘z boradi.Kalit so‘zlar: ishlab chiqarish, iqtisodiy o‘sish, bandlik, ijtimoiy farovonlik, barqaror rivojlanish, ekologik xavfsizlik, innovatsiyalar.