ISHLAB CHIQARISH OMILLARINING MAHSULOT HAJMI KO'PAYISHIGA TA'SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955967 - Norbekov , Farxod (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish omillarining mahsulot hajmi ko‘payishiga ta’siri tahlil qilinadi. Mehnat, kapital, tabiiy resurslar, texnologiya va boshqaruv tizimlari kabi asosiy ishlab chiqarish omillarining samarali boshqarilishi mahsulot ishlab chiqarish hajmini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada bu omillarning o‘zaro ta’siri va har bir omilning mahsulot hajmi va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi o‘rni ko‘rsatilgan. O‘zbekiston misolida ishlab chiqarish omillarini samarali boshqarish orqali mahsulot hajmini ko‘paytirish va iqtisodiy o‘sishni ta’minlash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqola iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish bo‘yicha takliflarni taqdim etadi.Kalit so‘zlar: Ishlab chiqarish omillari, mahsulot hajmi, mehnat resurslari, kapital, tabiiy resurslar, texnologiyalar, boshqaruv, iqtisodiy o‘sish, O‘zbekiston.