O'ZBEKISTONNING BANK TIZIMINI MUSTAHKAMLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14955977 - O‘ralov , Shaxboz (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola O‘zbekistonning bank tizimini mustahkamlash masalasini o‘rganadi. Maqolada mamlakat bank tizimining joriy holati, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan. Bank tizimini modernizatsiya qilish, raqamli transformatsiya va moliyaviy texnologiyalarni joriy etish, banklararo raqobatni kuchaytirish, xalqaro hamkorlikni rivojlantirish va investitsiyalarni jalb qilish kabi asosiy yo‘nalishlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada bank tizimining rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatuvchi faktorlar, shu jumladan malakali kadrlar tayyorlash va global moliya tizimiga integratsiya qilishning zarurligi ta’kidlanadi. Ushbu maqola O‘zbekiston bank tizimini yanada samarali va barqaror qilish uchun muhim tavsiyalarni taqdim etadi.Kalit so‘zlar: Bank tizimi, investitsiyalar, raqamli transformatsiya, moliyaviy texnologiyalar, raqobatbardoshlik, xalqaro hamkorlik, O‘zbekiston, bank islohotlari, moliya sektori, iqtisodiy barqarorlik.