O'ZBEKISTON IQTISODIYOTINI RAQAMLASHTIRISHDA YOSHLARNING O'RNI VA ULAR ISHTIROKINI KENGAYTIRISH ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14547397 - Murotjonova , Mubina (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida raqamli iqtisodiyotning hozirgi holati, so‘nggi yillarda erishilgan yutuqlar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar tahlil qilinadi. “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi doirasida amalga oshirilayotgan loyihalar va ularning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, yoshlarning raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishdagi roli va bu boradagi istiqbolli yo‘nalishlar yoritilgan. Rivojlangan davlatlarning ilg‘or tajribalari asosida raqamli infratuzilmani kengaytirish, kadrlar salohiyatini oshirish va innovatsion startaplarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha tavsiyalar taqdim etiladi.