O'ZBEKISTON TANLAGAN IQTISODIY O'SISH MODELINING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARINING TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14550638 - Xudayarov , Rashid; Sattarova , Madina (International scientific and practical conference, 2024)
Bugungi shiddat bilan rivojlanib borayotgan bir davrda yangi O‘zbekiston qurish maqsadida bo‘lgan bir davlat uchun mamlakat boshqaruvida kichik xato qilish ham qimmatga tushishi mumkin. So‘nggi yillarda jahon mamlakatlari orasida globallashuv kuchayishi natijasida ko‘pgina davlatlar iqtisodiy pasayishga yoki tashqi qarzlarning YaIMga nisbatan bir necha barobar ko‘payib ketishi muammosiga duch kelmoqdalar. Shu bois tarmoqda keng ko‘lamli o‘zgarishlarni jadallashtirish va uni izchil davom ettirish masalasi mamlakatimiz iqtisodiy o‘sish darajasini yuksaltirish chora-tadbirlarini amalga oshirishni jiddiy vazifa qilib qo‘ymoqda. Ushbu maqolada O‘zbekiston tanlagan iqtisodiy o‘sish modelining afzalliklari va kamchiliklarini tahlil qilib chiqiladi.