"TIZIMLI" YOKI ZAMONAVIY MENEJMENT MOHIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14550650 - Norbekov , Xursandmurod (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqola tizimli menejmentning mohiyati va uning zamonaviy boshqaruv tizimlaridagi ahamiyatini o‘rganadi. Tizimli menejment yondashuvi – bu tashkilotni yaxlit tizim sifatida ko‘rib chiqish, uning barcha qismlarini bir-biri bilan bog‘lab, umumiy maqsadlarga erishishga intilishdir. Maqolada tizimli menejmentning asosiy prinsiplari, metodologiyasi va uning amaliyotda qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tizimli yondashuv rahbarlarga tashkilotning turli bo‘limlari o‘rtasidagi aloqalarni samarali boshqarish, resurslarni to‘g‘ri taqsimlash, jarayonlarni optimallashtirish va natijalarni yaxshilash imkonini beradi. Maqolada, shuningdek, zamonaviy menejmentning tizimli yondashuvlar bilan uyg‘unligini, uning strategik boshqaruv, innovatsion texnologiyalar va raqobatbardoshlikni oshirishdagi ahamiyatini ham ko‘rib chiqiladi. Tizimli menejmentning uzoq muddatli muvaffaqiyatga erishishda qanday rol o‘ynashini, shuningdek, tizimli qarorlar qabul qilishda yordam beradigan texnologik vositalar va metodologiyalarni tahlil qilish orqali tashkilotlar uchun samarali boshqaruv strategiyalarini ishlab chiqishga yordam beradi.