MARKETING TIZIMIDA NARX RUSHUNCHASI VA NARXNING SHAKLLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14553871 - Yo‘ldosheva , Dilnoza (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada marketing tizimida narx tushunchasi va narxning shakllanishi jarayonlari tahlil qilinadi. Maqola narxning shakllanishiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar, shu jumladan xarajatlar, raqobat, iste’molchi talab va psixologik faktorlarga e’tibor qaratadi. Shuningdek, narx belgilashda qo‘llaniladigan asosiy strategiyalar va ularning bozor sharoitlariga mosligi ko‘rib chiqiladi. Marketing tizimida narxning o‘rni va uning kompaniya muvaffaqiyatiga qanday ta’sir qilishini tushunish, biznes strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.