PANDEMIYA OQIBATLARINI BARTARAF ETISHDA O'ZBEKISTONNING IQTISODIY SALOHIYATIDAN SAMARALI FOYDALANISH YO'LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14553902 - Nishonova , Hosila (International scientific and practical conference, 2024)
Koronavirus pandemiyasi dunyo miqyosida iqtisodiy va ijtimoiy sohalarga misli ko‘rilmagan salbiy ta’sir ko‘rsatdi. O‘zbekiston ham bu inqirozdan mustasno emas. Mamlakatimiz iqtisodiy salohiyati pandemiya oqibatlarini bartaraf etishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu inqiroz davrida O‘zbekiston iqtisodiy imkoniyatlarini samarali ishlatish orqali aholi farovonligini ta’minlash, ish o‘rinlarini yaratish va barqaror iqtisodiy o‘sishga erishish mumkin. Quyida ushbu maqsadga erishish uchun bir nechta asosiy yo‘nalishlar tahlil qilinadi.