IJTIMOIY IQTISODIY EHTIYOJLAR VA ULARNING TARKIBI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14553931 - Abduvaliyev , Diyorbek (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada ijtimoiy-iqtisodiy ehtiyojlarning mohiyati, ularning inson va jamiyat hayotidagi ahamiyati hamda tarkibiy qismlari haqida so‘z boradi. Moddiy, ma’naviy, ijtimoiy va iqtisodiy ehtiyojlar alohida tahlil qilinib, ularning qondirilishi shaxsiy va jamiyat farovonligini ta’minlashdagi roli yoritilgan. Maqola ijtimoiy-iqtisodiy ehtiyojlarni tushunishga va ularga javob beruvchi sharoitlarni yaratishga qaratilgan yondashuvlarni aniqlashga xizmat qiladi.