MENEJMENT VA UNING TAMOYILLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14554465 - Tohirov , Laziz (International scientific and practical conference, 2024)
Menejment — bu tashkilotlarning maqsadlariga erishish uchun resurslarni boshqarish jarayoni bo‘lib, u tashkilotning samarali va muvaffaqiyatli ishlashini ta'minlaydi. Menejmentning tamoyillari esa bu jarayonda boshqaruvchilarga yo‘l-yo‘riq ko‘rsatadi va tizimli ishlashni ta'minlaydi. Menejmentning tamoyillari tashkilotlarda qarorlar qabul qilish, resurslarni taqsimlash, ishchi kuchini boshqarish va umumiy maqsadlarni amalga oshirishda muhim rol o'ynaydi.