RIVOJLANAYOTGAN MAMLAKATLARDA RAQOBAT VA MONOPOLIYANING TURLARI VA KO'RINISHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14554614 - Ubaydullayeva , Vasila; Mamadaliyeva , Gulsanam (International scientific and practical conference, 2024)
Biz bu maqolada iqtisodiyotimzda katta o‘rin tutgan raqobat va monopaliyani o‘rganib chiqdik. Raqobat va monopolyaning jamiyat uchun afzalliklari va kamchiliklari, jamiyatning iqtisodiy rivojlanishda raqobatning o’rni va uning salbiy tomonlari bormi? Monopoliyaning iqtisodiyotga foyda va zararlari, hamda monopoliyaga qarshi kurashish uchun hozirgi kunda qanday choralar ko’rilayotganligi haqida bilib olishimiz mumkin.