JAHON IQTISODIYOTINING NOTEKIS O'SISH VA KUTILAYOTGAN MUAMMOLARGA QARSHI BARQARORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14556972 - Turayev , Obidjon (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada jahon iqtisodiyotining notekis o‘sishi va kutilayotgan muammolarga qarshi barqarorlikni ta'minlash masalalari tahlil qilinadi. Maqola global iqtisodiy ko‘rsatkichlarning o‘zgarishi, geosiyosiy omillar, ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishdagi tafovutlar va ekologik tahdidlar kontekstida jahon iqtisodiyotining barqarorligi muhokama qilinadi. Shuningdek, pandemiya, iqtisodiy inqirozlar va iqlim o‘zgarishlarining ta'siri o‘rganilib, bu muammolarni hal qilish uchun zarur strategiyalar taklif etiladi. Barqaror rivojlanish, innovatsiyalar va xalqaro hamkorlik muhim omillar sifatida alohida e'tibor qaratiladi.