DAVLAT KORXONALARINI XUSUSIYLASHTIRISH VA UNING RIVOJLANISHGA TA'SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14556982 - Mansurov , Shahzod; Bozorboyev , Diyorbek (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada davlat korxonalarini xususiylashtirish jarayoni, bosqichlari va uning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Xususiylashtirish — davlat mulkiga egalik huquqining davlatdan xususiy shaxslarga o‘tish bo‘lib, bu islohotlar davlatda raqobatbardoshlikni oshirish va samaradorlikni ta’minlash maqsadida amalga oshiriladi. Maqolada O‘zbekiston va boshqa davlatlarga xos bo‘lgan xususiylashtirishning iqtisodiy o‘sishga, bozor sharoitida raqobat muhitini ta’minlashga va investitsion jozibadorlikka ijobiy ta’siri tahlil qilinadi. Ushbu maqolada yana xususiylashtirishning salbiy va ijobiy tamonlari ham muhokama qilingan. Davlat iqtisodiyotidagi monopoliyani kamaytirish, yangi texnologiyalarni joriy etish va shu kabi asosiy dasturlarni mustahkamlash orqali mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishiga xizmat qilishi uchun xususiy sektorning rivojlanishi muhim hisoblanadi.