MONOPOL RAQOBAT BOZORI: NAZARIY TAHLIL VA AMALIY MASALALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14557098 - Mo‘minjonova , Ma’mura (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada monopol raqobat bozori tushunchasi tahlil qilinadi. Monopol raqobat bozorining xususiyatlari, turlari va uning iqtisodiyotdagi roli o‘rganiladi. Monopol raqobat bozori – bu bir nechta firmalar mavjud bo‘lsa-da, ularning o‘rtasidagi raqobat zaif bo‘lishi va bozorni monopolist firmalar nazorat qilish holatini anglatadi. Maqolada monopol raqobatning turli shakllari, mahsulotlar farqlanishi va narx belgilashda monopolistlarning roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, monopol raqobatning ijobiy va salbiy ta’sirlari, shu jumladan narxlar, sifat va innovatsiyalar ustida uning ta’siri tahlil qilinadi. Bozor strukturasining shakllanishi va raqobatning kuchsizligi hamda bu holatning ijtimoiy va iqtisodiy oqibatlari muhokama qilinadi.