JINOYATLARGA QARSHI KURASHDA QO'LLANILADIGAN OPTIMAL XARAJATLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14557490 - Olimov , Jaxongir (International scientific and practical conference, 2024)
Jinoyatlarga qarshi kurash har bir davlatning asosiy ijtimoiy va iqtisodiy vazifalaridan biridir. Biroq bu kurashning samaradorligi nafaqat qabul qilinadigan choralar, balki ularga sarflanadigan xarajatlarning oqilona rejalashtirilishi bilan ham bog‘liq. Resurslar cheklangan sharoitda jinoyatchilikni kamaytirish uchun xarajatlarni optimal taqsimlash nafaqat jinoyatlar sonini qisqartiradi, balki iqtisodiy barqarorlikni ham saqlab qoladi. Ushbu maqolada jinoyatlarga qarshi kurash xarajatlarining oqilona rejalashtirilishi va uning ijtimoiy-iqtisodiy samaralari muhokama qilinadi.