NORASMIY IQTISODIYOTNI RASMIY CHORA TADBIRLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14560400 - Ibroximov , Asilbek (International scientific and practical conference, 2024)
Norasmiy yoki “kulrang” iqtisodiyot ko‘plab mamlakatlarda millionlab odamlarga daromad manbai bo‘lib xizmat qiladi. Ammo uning tartibga solinmaganligi iqtisodiy o‘sishga to‘sqinlik qiladi, davlatni soliq tushumlaridan mahrum qiladi va ishchilarni ijtimoiy himoyadan cheklaydi. Ushbu maqolada norasmiy iqtisodiyotni rasmiy iqtisodiyotga aylantirishning amaliy usullari, xususan, biznesni ro‘yxatdan o‘tkazishni soddalashtirish, moliyaviy qo‘llab-quvvatlashni kengaytirish, ommaviy xabardorlikni oshirish va hukumatning qo‘llab-quvvatlovchi siyosatini rivojlantirishning ahamiyati yoritiladi.