BYUDJET VAZIFALARINI XUSUSIY YOKI DAVLAT SEKTORIGA O'TKAZISHNING SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14637207 - Gulyamova , Dono (International scientific and practical conference, 2025)
Byudjet vazifalarini xususiy yoki davlat sektoriga o‘tkazish — bu davlatning moliyaviy ko‘magi va samaradorligini ta’minlash maqsadida amalga oshiriladigan murakkab va doimiy ravishda tahlil qilinishi kerak bo‘lgan siyosatdir. Turli davlatlar va iqtisodiyotlar bu masalani qo‘llashda turli yondashuvlarni qo‘llaydi, biroq ularning samaradorligi ko‘p holatda iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy omillarga bog‘liq.