O'ZBEKISTONDA AHOLINING IJTIMOIY HIMOYAGA MUHTOJ QATLAMLARINI IJTIMOIY HIMOYA QILISHNING HUQUQIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14638492 - Ahmadov , Temurbek (International scientific and practical conference, 2025)
Aholining ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlari, ya'ni kambo‘llik, nogironlik, keksalik va boshqa turli ehtiyojlarga ega bo‘lgan shaxslar jamiyatning zaif guruhini tashkil etadi. Ularni ijtimoiy himoya qilish davlatning asosiy vazifalaridan biridir, chunki ijtimoiy adolat va tenglikni ta'minlash jamiyatning barqaror rivojlanishini ta'minlaydi. O‘zbekistonning huquqiy asoslari hozirda ushbu muhim masalani o‘z ichiga oladi, biroq tizimni yanada takomillashtirish va samarali ishlashini ta'minlash uchun bir qancha qadamlar zarur. Ushbu maqolada O‘zbekistonda aholining ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlarini ijtimoiy himoya qilishning huquqiy asoslarini takomillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.