TA’MINOT ZANJIRLARIDA ZAXIRALARINI BOSHQARISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14973929 - Abduhamidova , Shodiyaxon (International scientific and practical conference, 2025)
Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida ta’minot zanjirlarini samarali boshqarish korxona muvaffaqiyati uchun muhim ahamiyatga ega. Ta’minot zanjirining samaradorligi, asosan, zaxiralarning to‘g‘ri boshqarilishiga bog‘liq bo‘lib, bu korxonaga xarajatlarni kamaytirish, ishlab chiqarish jarayonining uzluksizligini ta’minlash va mijozlarga tezkor xizmat ko‘rsatish imkoniyatini beradi. Ushbu maqolada ta’minot zanjirlarida zaxiralarni boshqarishning ahamiyati, usullari va strategiyalari haqida so‘z yuritiladi.