YANGI O'ZBEKISTONDA IJTIMOIY-GUMANITAR FANLARNING O'QITISH METODIKALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14974105 - Qodirova , Dilnura (International scientific and practical conference, 2025)
Ta’lim jarayoni ham boshqa sohalar kabi o‘ziga xos noziklik va e’tiborga loyiq jihatlarga ega. Ta’lim jarayoni samarali bo‘lishi uchun har ikki tomon – ta’lim beruvchi va ta’lim oluvchi – o‘zaro hamkorlikda harakat qilishi zarur. Aks holda, bir tomonlama o‘qitish shakllanib, ta’limning asl mohiyati – fikrlash va rivojlanish jarayoni – yo‘qolib ketishi mumkin.Ushbu maqolada yangi O‘zbekistonda ijtimoiy-gumanitar fanlarning o‘qitish metodikalari va usullari haqida soʻz yuritiladi.