“O‘ZBEKISTONDA YOSHLARNING IJTIMOIY-IQTISODIY FAOLLIGINI OSHIRISH: MAVJUD MUAMMO VA ISTIQBOLLI IMKONIYATLAR” MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA MATERIALLARI TOʻPLAMI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14830032 - TURSUNOV, BEKMUXAMMAD (International scientific and practical conference, 2025)
“Oʻzbekistonda yoshlarning ijtimoiy-iqtisodiy faolligini oshirish: mavjud muammo va istiqbolli imkoniyatlar” mavzusidagi respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi Oʻzbekiston Respublikasi Mudofaa vazirligi axborot-kommunikasiya texnologiyalari va aloqa harbiy instituti hamda Toshkent gumanitar fanlar universiteti oʻrtasida imzolangan hamkorlik memorandumi asosida tashkil etilgan boʻlib, ilmiy-amaliy konferensiya Oʻzbekiston Respublikasi Prezidentining 2024 yil 21 fevraldagi “Oʻzbekiston — 2030” strategiyasini “Yoshlar va biznesni qoʻllab-quvvatlash yili”da amalga oshirishga oid davlat dasturi toʻgʻrisida”gi PF-37 sonli Farmoni ijrosini ta'minlash jarayonini tashkil etishning ilmiy-amaliy asoslarini tadqiq etishga yoʻnaltirilgan. Ilmiy-amaliy konferensiya materillariga harbiy xizmatchilar, oliy oʻquv yurtlari professor-oʻqituvchilari, mustaqil izlanuvchilar, doktorant va tayanch doktorantlar, magistratura va bakalavr ta'lim yoʻnalishi talabalarining Oʻzbekistonda yoshlarga oid davlat siyosatini amalga oshirishning konseptual asoslari, yoshlarga sifatli ijtimoiy xizmat koʻrsatishning tashkiliy asoslarini takomillashtirish yoʻllari, yosh mutaxassislarni xalqaro va ichki mehnat bozorida intellektual ishchi kuchi sifatidagi raqobatbardoshligi ta'minlash tizimi, yoshlarning ilmiy tadqiqot va innovasion tashabbuskorligini oshirish yoʻllari, jahondagi geosiyosiy oʻzgarishlarni yoshlar ongi va mafkurasiga ta'siriga doir ilmiy maqola va tezislar kiritilingan.Ushbu nashrda keltirilgan barcha ma'lumotlar mualliflarga tegishli boʻlib, tanqidiy fikr-mulohazalarga mualliflarning oʻzlari mas'uldirlar.