TURIZMDA INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15086954 - Norbekov , Xursandmurod (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada turizm sohasida innovatsiyalar va texnologiyalarning roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Texnologiyalar va innovatsiyalar turizm sohasining barcha jihatlarini, jumladan, xizmat ko‘rsatish, marketing, mijozlar bilan aloqalar va boshqaruvni sezilarli darajada o‘zgartirmoqda. Raqamli texnologiyalar, sun'iy intellekt, virtual haqiqat (VR), mobil ilovalar va boshqa ilg‘or texnologiyalar turizmni yanada samarali, shuningdek, mijozlar uchun qiziqarli va qulay qilishga yordam beradi. Maqolada turizmda innovatsion texnologiyalarni joriy etishning afzalliklari, qiyinchiliklari va kelajakdagi istiqbollari haqida batafsil ma'lumot berilgan.