TA'MINOT ZANJIRLARINI BOSHQARISHDA BLOCKCHAIN TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNI AFZALLIKLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15186519 - Abdimo‘minov , Suhrob (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu blockchain texnologiyalari xavfsizlik va ma’lumotlarni boshqarish sohasida yangi istiqbolni ifodalaydi. Ular markazlashtirilmagan buxgalteriya hisobi tizimiga asoslangan bo‘lib, ma’lumotlar bloklarda saqlanadi, ularning har biri oldingi blokning xeshini o‘z ichiga oladi. Bu yuqori ishonchlilik va ma’lumotlarni shovqinlardan himoya qilishni ta’minlaydi. Blockchain texnologiyalari, shuningdek, ma’lumotlarni uzatish, tekshirish va tasdiqlashni soddalashtirish orqali ma’lumotlarni boshqarish jarayonlarini yaxshilashi mumkin. Ular turli sohalarda, jumladan, moliya, sog‘liqni saqlash, logistika va davlat boshqaruvida qo‘llanilishi mumkin. Blockchain texnologiyalaridan foydalanish shaffoflik, samaradorlik va ishonchni ta’minlovchi xavfsizlik va ma’lumotlarni boshqarish sohasida yangi ufqlarni ochadi.