ISHLAB CHIQARISHNI TASHKIL ETISH: ASOSIY TAMOYILLAR VA AMALIY YONDASHUVLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15364773 - Ko‘chimov , Abdujamil; Zayniddinova , Latofat (International scientific and practical conference, 2025)
Ishlab chiqarishni tashkil qilish—bu mahsulot yoki xizmatlarni eng yuqori sifat va tejamkorlik bilan ishlab chiqarish uchun resurslarni (mehnat, texnika, moliya) optimal boshqarish jarayoni. Uning asosiy vazifasi korxonani raqobatbardosh qilish, xarajatlarni kamaytirish va ishlab chiqarish jarayonlarini soddalashtirish bo‘lib xizmat qiladi. Ushbu maqolada ishlab chiqarishning asosiy tamoyillari va uni hayotga tadbiq qilishdagi amaliy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi.