IOT (INTERNET OF THINGS) QURILMALARINING XAVFSIZ ISHLASHIGA DOIR DASTURIY YECHIMLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15628894 - Saidqulova , Ra’no (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada IoT qurilmalarining xavfsizligi masalasi hamda ularni himoyalashga qaratilgan dasturiy yechimlar tahlil qilinadi. Bugungi kunda IoT qurilmalari kundalik hayotning ajralmas qismiga aylangan bo‘lsa-da, ularning zaif xavfsizlik darajasi kiberxavflarni kuchaytirmoqda. Maqolada autentifikatsiya, shifrlash, tarmoq xavfsizligi va bulutga asoslangan boshqaruv tizimlarining imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, ikkita tahliliy jadval orqali mavjud yechimlarning samaradorligi baholanadi va takomillashtirish bo‘yicha takliflar beriladi.