SPONTAN MUTATSIYALAR VA ULARNING KELIB CHIQISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15179273 - Urdusheva , G.V.; Raxmonberdiyeva , E.T. (International scientific and practical conference, 2025)
Mutatsion o’zgaruvchanliklarni vujudga keltiruvchi omillar mutagen omillar deyiladi. Bu omillar tabiatiga ko’ra, fizik va kimyoviy mutagenlarga, ular tabiatta yoki sun’iy hosil qilinishiga qarab tabiiy va sun’iy mutagenlarga ajratiladi. Tabiiy radiatsiya, turli xil zararli kimyoviy moddalar va boshqalar ta’sirida vujudga keladigan mutatsiyalar tabiiy yoki spontan mutatsiyalar deb ataladi.