PZR REAKSIYASI VA UNING QO`LLANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15179508 - Mamatkulova , F.U.; Saidazimova , J.A.; Rajabboyeva , X.T.; Mustafakulov , M.A. (International scientific and practical conference, 2025)
PZR (polimerzatsiya reaksiyasi) - bu organik birikmalarni (monomerlarni) birlashtirib, ulardan uzun zanjirli polimerlar hosil qilish jarayonidir. Ushbu reaksiya o'zining keng qamrovli qo'llanilishi bilan sanoatda juda muhim ahamiyatga ega. Quyidagi tezisda PZR reaksiyasining tahlilini va uning qo'llanilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.