BIOTEXNOLOGIK INNOVATSIYALARNING HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15180316 - Saidazimova , J.A.; Mamatkulova , I.E. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda biotexnologik innovatsiyalarning farmatsevtika va sanoatdagi ahamiyati ko‘rib chiqildi. Genetik muhandislik va rekombinant DNK texnologiyalarining rivojlanishi natijasida sog‘liqni saqlashda terapiyaviy oqsillar, vaksinalar va diagnostika vositalarini ishlab chiqarish imkoniyatlari kengaydi. CRISPR-Cas9 texnologiyasi va monoklonal antikorlarning kashf etilishi aniq tibbiy yondashuvlarga yo‘l ochib, irsiy kasalliklarni davolashda katta muvaffaqiyatlarga erishishga yordam bermoqda. Shuningdek, bioprocessing va hujayra kultura texnologiyalarining ahamiyati tahlil qilinib, ushbu innovatsiyalar tibbiyot va farmatsevtika sohasida qanday integratsiyalashayotganiga e’tibor qaratilgan.