KIYIKO'TI (LAGOCHILUS INEBRIANS) O'SIMLIGINI DORIVOR XUSUSIYATI VA FARMASEFTIKADAGI O'RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15241378 - Donoboyeva , S.D.; Mamatkulova , I.E.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Hozirgi kunda shifobaxsh o‘simliklarga bo‘lgan talab ortib bormoqda. Shu jumladan Lagochilus turkumi o‘simliklarining qon to‘xtatuvchi, antibakterial, yallig‘lanishga qarshi, antiallergik, sitotoksik, ferment ingibitori, spazmolitik, qon bosimini pasaytiruvchi, tinchlantiruvchi, psixoaktiv va boshqa dorivor xususiyatlarga ega ekanligi bilan ajralib turishi va farmaseftikada qo‘llanishi bo‘yicha ma’lumotlar keltirilgan.