DOLCHIN (CINNAMOMUM VERUM) DORIVOR O'SIMLIGI VA QANDLI DIABETGA FOYDALI TOMONLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15241437 - Ibaydullayeva , N.G‘.; Mamatqullova , I.E.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda Dolchin (Cinnamomum verum) ning kelib chiqishi, kimyoviy tarkibi va inson salomatligiga foydali xususiyatlari tahlil qilinadi. Cinnamomum verum qadimdan turli madaniyatlarda ziravor va dori vositasi sifatida ishlatilgan bo‘lib, uning tarkibidagi antioksidantlar va efir yog‘lari immun tizimini mustahkamlash, qandli diabet va yurak - qon tomir kasalliklarining oldini olishda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, Cinnamomum verum ovqat hazm qilish tizimini yaxshilash, yallig‘lanish jarayonlarini kamaytirish va kognitiv faoliyatni qo‘llab - quvvatlash xususiyatlariga ega. Tezis doirasida dolchin asosiy komponentlari, ilmiy tadqiqotlar natijalari va uning kundalik hayotda qo‘llanilishi bo‘yicha tahlillar olib boriladi.