STUPHNOLOBIUM JAPONICUM (L) SCHOTT OʻSIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATI VA TARKIBIDAGI BIOFAOL MODDALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15241460 - Keldiyorova , D.Sh.; Mamatkulova , I.E.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Bugungi kunda dorivor oʻsimliklarga boʻlgan qiziqish tobora ortib bormoqda. Stifnolobium japonica oʻsimligi an’naviy tibbiyotda dori vositasida ishlatiladigan shifobabaxsh oʻsimlik hisoblanadi. Ushbu tezisda Stifnolobium japonica oʻsimligining morfologiyasi, anatomiyasi, xalq tabobatidagi foydali xususiyatlari va tarkibidagi biofaol moddalar ularning qoʻllanilishi haqida fikr yuritiladi.