B2 (RIBOFLAVIN) VA B12 (SIANKOBLAMIN) ISHLAB CHIQARISH TEXNALOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15244233 - Musurmonova , G.K.; Sobirova , M. (International scientific and practical conference, 2025)
Hozirgi kunda inson organizmida eng katta ahamiyatga ega bo’lgan birikmalardan biri bu vitaminlar hisoblanadi. Vitaminlar organizmda turli jarayonlarda ishtirok etib, muhim hayotiy jarayonlarni boshqaradi. Jumladan vitamin B12 bu DNK molekulasini sintezida ishtirok etadi. Bundan tashqari qon aylanishini ham normallashtirib turadi.