TIBBIYOTDA SUD-TIBBIY EKSPERTIZA VA ZAMONAVIY METODLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15245332 - Yo‘lchiyeva , M.Sh.; Eshonqulova , M.A.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Bugungi kunda tibbiyotda, sud -tibbiy ekspertiza va zamonaviy metodlar tahlili, tibbiyot va huquq sohalarining kesishgan nuqtasi ekanligi aytib o‘tilgan. Sud jarayonlarida guvohlik sifatida va haqiqatni aniqlash vositasi sifatida muhim rol o‘ynashi va an’anaviy ekspertiza usullari ko‘plab yillik tajriba va amaliyotga asoslangan bo‘lsa-da, so‘nggi yillarda ilmiy texnologiyadagi yutuqlar (kompyuter tomografiyasi, magnit-rezonans tomografiyasi, molekulyar biologiya, genetik tahlillar va zamonaviy toksikologik metodlar) sud-tibbiy ekspertiza jarayoniga sezilarli o‘zgarishlar bayon qilingan. Ushbu tezisning dolzarbligi shundaki, zamonaviy metodlarni integratsiyalash orqali ekspertiza natijalarining aniqligi va ishonchliligi sezilarli darajada oshishidan iborat.