YERYONG'OQ (Arachis hypogea L.) O'SIMLIGINING XORIJIY KOLLEKSIYALARI VA MAHALLIY NAV NAMUNALARIDA XLOROFILL MIQDORINING SPAD KO'RSATKICHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15255826 - URAZBOYEVA , U.A.; KURBANBAYEV , I.D. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada yeryong’oq (Arachis hypogea L.) o’simligining xorijiy kolleksiyalari va mahalliy nav namunalari bargi tarkibidagi xlorofill miqdorining SPAD ko’rsatgichlari tahlil qilindi.Tadqiqot uchun tanlab olingan namunalarda xlorofill bo’yicha yuqori ko’rsatgich xorijdan introduksiya qilingan Phillipine Pink (Portugaliya) 41,9 %, Uganda Errect (Uganda) 40,5 %, Virginia Improved (Israil) 39,8 % namunalarida kuzatilgan bo’lsa, nisbatan past ko’rsatgichlar esa “Mahalliy-1” nav namunasida 33,2 %, Zag Trang ( Vetnam) 33,5 %, “Mahalliy-7” nav namunasida 31,7 % ekanligi qayd qilindi.