GMO MAHSULOTLARI VA ULARNING ORGANIZMGA TA'SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15255888 - Abduraimova , Sh.N.; Mustafakulov , M.A (International scientific and practical conference, 2025)
GMO-genotipi genetik muhandislik usullari yordamida sun’iy ravishda o’zgartirilgan organizim. GMO oziq-ovqat xavfsizligi, ekologiya va uning inson salomatligiga ta’siri bo’yicha dunyo miqyosidagi dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. GMO mahsulotlari hosildorlikni oshirish, zararkunandalarga va turli xildagi kasalliklarga chidamlilikni oshirish maqsadida ishlab chiqiladi.